dijous, 13 de desembre del 2012

OUS AMB TOMÀQUET


Molt fàcils de fer, tan sols necessitem ous bullits, una mica de tomàquet fregit i cosetes per decorar-los al vostre gust (olives, pebrot...).
Queden així de divertits:



S'ha de treballar amb cura, el procés de buidat és delicat, així com tornar-los a omplir, ja que no es poden trencar ni una mica!




Al final, ben satisfets de la feina feta!

dimecres, 5 de desembre del 2012

PIRULETES DE NÚVOLS


El dillus passat, els nostres petits cuiners van tenir una sessió ben dolça amb la Mercè!
A l'endemà, quan jo els vaig preguntar com havia anat, la resposta de tots va ser un somriure d'orella a orella i una mirada tan llaminera... 

Ingredients:



Elaboració:



Si ens embrutem molt, més divertit!


Les coses no sempre surten com ens esperem...


I per acabar, el tastet final!


Una recepta que voldran fer també a casa, segur!

dimarts, 27 de novembre del 2012

BOMBONS DE PLÀTAN

Ingredients:
- Galetes tipus maria (de les cruixents)
- Plàtans
- Xocolata negra per fondre

Els vam fer així:










Després de l'estoneta al congelador, no un en va quedar ni un al plat, segur!

dimecres, 21 de novembre del 2012

BRAÇ DE GITANO DE GALETA


Una recepta molt senzilla, econòmica i amb un bon resultat assegurat!

Ingredients:
- 1 paquet de galetes tipus maria
- 1 sobre de 8 preparats per a fer natilles
- 1 l de llet
- 1/2 l de xocolata (a la tassa) desfeta
- 100 gr de coco ratllat

Elaboració:
1- Preparar les natilles amb 3/4 de litre de llet, per tal que ens quedi espesseta. i deixar-la refredar.
2- Preparar la xocolata desfeta i deixar que es refredi, però no massa.
3- Remullar una mica les galetes amb la resta de llet.
4- Anar muntant una galeta a sobre de l'altra, posant una capa generosa de natilles al mig.
5- Cobrir bé el braç amb la xocolata, escampar-hi per sobre el coco ratllat i decorar-lo al gust.







I per què es diu braç de gitano?

Hem trobat dues versions ben diferents al respecte de l’origen de l’expressió “braç de gitano”:
Versió 1. L’anomenat braç de gitano, té l'origen en un monjo bercià que, a l'edat mitjana, va recórrer el món i en un monestir egipci va descobrir aquestes postres i les va portar a Espanya. Se’l va començar a anomenar “braç egipciano” i la paraula va degenerar en l'actual “braç de gitano”.
Versió 2- L'etimologia més acceptada del terme braç de gitano és degut a què, en enrotllar-lo, queda per fora la part bruna del bescuit.

dimarts, 6 de novembre del 2012

Sandvitxos diferents!


Ahir va ser una sessió deliciosa:






Fàcils, originals i divertits!
Ideals per berenar amb amics. I els poden preparar ells sols!

dimarts, 30 d’octubre del 2012

PANELLETS DE COCO



Ja tenim a sobre la festa de la Castanyada!
I, és clar, els panellets no hi poden faltar!
Nosaltres els hem fet de coco, amb sorpreseta a dins perquè fossin més divertits.

Ingredients:

- 200 gr d'ametlla crua mòlta
- 260 gr de sucre glas
- 1 clara i mitja d'ou
- la pell ratllada d'una llimona
- 60 gr de coco ratllat, i una mica més per arrebosar-los
- una mica d'aigua (important)
- rovell d'ou per pintar-los

Elaboració:

Barrejar l'ametlla, el sucre glas, la pell de la llimona i, opcionalment, una mica d'essència de vainilla. Afegir també les clares ben batudes, l'aigua i el coco. Un cop ben remenat tot, embolicar la massa en un film transparent i deixar-ho reposar a la nevera una hora, com a mínim.
Passat aquest temps, fer les boletes i pintar-les amb rovell d'ou batut, arrebossar-les amb coco ratllat i fer una última pinzellada de rovell a sobre.
Posar-los amb una safata per forn coberta amb paper vegetal.
Escalfar el forn a 170º , amb el grill, i situar la safata al mig..
Coure'ls aproximadament 10 minuts, just fins que la part de dalt dels panellets estigui dauradeta.

Què bons!

dilluns, 22 d’octubre del 2012

AMANIDA D'ARRÒS

Ingredients:

- Arròs bullit (millor basmati que és molt més gustós)
- I tot allò que ens vingui de gust posar, tallat ben petit!

I aquesta ha sigut, principalment, la feina d'avui: aprendre a tallar correctament!







Quina feinada, però que bona!