dijous, 6 de juny del 2013

BEGUDA REFRESCANT

S'acosta l'estiu, i esperem que sigui ben calurós!
Una beguda sana i ben fresqueta sempre ajuda a passar millor les llargues tardes de vacances... 





Com fer-la:

Batre dues peces de fruita ben madures amb 1/2 litre de suc de poma.
Posar en un got una mica de gel picat, afegir-hi una part de la barreja anterior i acabar d'omplir-lo amb gasosa ben freda.
Unes fulles de menta, una canya i...

Adéu calor!

dilluns, 3 de juny del 2013

"ENROTLLAT"

Voleu un entrant fàcil i ben fresc per acompanyar una bona amanida d'estiu?



  Necessitareu:

Pa de motlle llarg
Mantega
Formatge fresc per untar
Amanida tallada ben petita

I es fa així:

Passem un rodet per sobre del pa, per deixar la llesca ben plana, així la podrem enrotllar amb facilitat.


Untem una capa ben fina de mantega.
I, un cop feta la barreja del formatge i l'amanida, hi afegim una  capa ben generosa per sobre de l'anterior.


            Enrotllem la llesca amb delicadesa                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
                                                                                                                                 

I per acabar, el tallem a rodanxes primes i les disposem amb un plat.


Podeu afegir tonyina, ou, salmó, pernil dolç...
Sempre al vostre gust!

dijous, 9 de maig del 2013

BONIQUES I DOLCES


El dilluns passat vam tenir una sessió de cuina molt especial!
L'Esther, mare de la Carlota, ens va ensenyar a decorar galetes, i ja veieu com van quedar de precioses!
A banda de portar-ho tot preparadíssim, ens va fer passar una estona fantàstica, tan bonica i dolça com les galetes!





























Gràcies Esther!
I també a la resta de famílies, per participar amb nosaltres!



Voleu provar de fer-les a casa?

Ingredients per a fer les galetes:
250 gr de  mantega
200 gr de sucre glas
2 ous (o clara pasteuritzada)
1 culleradeta d’aroma de vainilla
600gr de farina
1 culleradeta de bicarbonat
1 pessic de sal

Elaboració:
Deixar que la mantega es desfaci a temperatura ambient i anar remenar-la juntament amb el sucre.
En un altre bol, batre els ous amb la vainilla i afegir-ho a la massa anterior.
Anar incorporant la farina (en unes 3 tongades), el bicarbonat i la sal.
Atenció! Remenar-ho tot plegat el mínim, perquè si no, les galetes ens quedaran més dures!
Si es volen de xocolata, cal afegir a la massa uns 50 gr de cacau.
Escalfar el forn a 170 graus i coure-les 15 o 20 min aproximadament.
Quan comencen a estar dauradetes, aneu amb compte, perquè es cremen fàcilment!

Per decorar-les:
Pasta de sucre de diferents colors (foundant)
Motlles de formes diverses.
Perletes, estrelletes, i tot allò que us agradi a vosaltres.
Llet condensada per fer-la servir per enganxar.

Penseu a embossar-les quan les acabeu de fer, per tal que la pasta de sucre no s'assequi excessivament, així, us poden durar fins a dos mesos!

Animeu-vos a provar de fer-les, és divertit i queden precioses i boníssimes!
També són ideals per regalar, o com a detall en un dia senyalat...


dilluns, 22 d’abril del 2013

PASTÍS A LA TASSA



Si barregem un ou , una cullarada d'oli, dues de sucre, dues de llet, dues de farina, dues de cacau en pols i una miqueta de llevat...
Si ho remenem molt i molt...
I ho posem dos minutets al microones...




Vet aquí el resultat!


dilluns, 15 d’abril del 2013

RATOLINS D'OU I FORMATGE


Molt entretinguts de fer, però originals, divertits i decoratius!

Ingredients:
- ous bullits
- formatge ratllat
- formatge tipus mascarpone
- panses
- trossets de pastanaga o rave

Elaboració: 
Tallar els ous per la meitat i farcir-los amb el rovell barrejat amb els formatgets.
A l'hora de decorar-los, fer petits talls per tal que les orelles i la cua quedin ben posades.
I ja està!
Si ho preferiu, els podeu farcir amb uns altres ingredients.



dimarts, 12 de març del 2013

CAMENBERT AMB PLÀTAN I MELMELADA

Avui, un entrant!
Fresc i sorprenent al paladar per la combinació de sabors: dolç, salat, avinagrat...


I en cinc minuts!

Necessitem:

- Torradetes
- Melmelada de maduixa
- Camenbert
- Plàtan
- Crema de vinagre de Módena, millor si té gust de fruita (nosaltres el vam fer servir de figa).

dijous, 7 de març del 2013

PASTÍS DE TONYINA

Un plat molt refrescant i ben fàcil de fer!


Què necessitem?

- Pa de motlle sense crosta
- Crema de llet lleugera
- 3 llaunes de tonyina amb oli d'oliva
- Maionesa (si és casolana millor)
- Una mica de tomàquet fregit
- I per decorar: enciam, olives, tomàquets, ou ratllat...

Com el fem?

En un bol, posar la tonyina (amb oli i tot) i aixafar-la  amb una forquilla. Afegir la crema de llet i barrejar-la bé (anar afegint i barrejant fins que veieu que la tonyina ja no absorveix més crema). Deixar-ho reposar a la nevera.
Barrejar la maionesa i una mica de tomàquet fregit.
En una safata, anar posant una llesca de pa, una capa de tonyina i una capa de salsa rosa, i així fins que tingueu el gruix de pastís que vulgueu. Finalment, cobrir-ho tot amb una capa generosa de salsa rosa i decorar-lo al gust!
Si el deixem reposar 24 hores a la nevera, encara serà més bo quan el mengem!


I aquí veieu la  nova cuinera. El nostre equip creix!