dilluns, 26 de gener del 2015

Boletes de formatge de cabra


Les voleu tastar?
Doncs són ben fàcils de fer!
Tan sols cal que barregeu formatge de cabra (sense la crostra blanca) amb crema de formatge per untar, fins que aconsegueiu una massa suau però amb certa consistència, fer-ne boletes i guardar-les al congelador una estona.
Per acabar-les, les arrebosseu amb blat de moro torrat ben trinxat, o amb cruixent de pernil i nous o... amb allò que us vingui de gust.
A l'hora de servir-les, les podeu acompanyar amb una mica de melmelada de tomàquet, el resultat és deliciós!

divendres, 16 de gener del 2015

Rotllets de sobrassada i nous


Ingredients:

Pa de motlle sense crosta (del llarg)
Sobrassada per untar
Nous 

Elaboració:








Un cop l'hem enrotllat ben apretat, l'emboliquem amb film transparent i el deixem una bona estona a la nevera.
Finalment, el tallem a rodanxes no massa primes i ja el podem emplatar!


divendres, 9 de gener del 2015

El joc dels sabors

Després d'unes festes tan plenes de menjars, ahir vam posar a prova el nostre paladar. Vam jugar a tastar i endevinar, tot anotant els resultats i amb lacasitos com a premi!
Vam passar una molt bona estona i, cal dir, els nostres cuiners i cuineres tenen el paladar ben fi!





dilluns, 15 de desembre del 2014

Boletes de coco


S'acosten les festes de Nadal, cal anar-se preparant!
Són dies que, normalment, tenim convidats i fem sobretaules llarguíssimes, tot fent petar la xerrada i, també, menjant cosetes ben dolces, com les boletes de coco que vam preparar el dijous passat. Són tan senzilles de fer que ho podem fet tot ells. Tothom quedarà encantat!

Ingredients:

Llet condensada
Coco ratllat
Xocolata per postres

Elaboració:

Barrejar la llet condensada amb coco ratllat fins que ens quedi una pasta ben apretada.
Deixar-la refredar al nevera com a mínim 1/2 hora (nosaltres la vam posar al congelador uns 10 minuts).
Fer boletes amb la pasta i arrebossar-les amb coco ratllat (o alguna altra cosa que us agradi, com fideuets dolços de colors, ametlla, xocolata de cobertura).
Finalment, decorar-les una mica amb un toc de xoxolata.




I llestes!


Per llepar-se els dits!




divendres, 31 d’octubre del 2014

Amanida Halloween

Esgarrifosament divertida i bona!


Ingredients:

- Amanida variada
- Olives negres
- Tonyina
- Ous
- Maionesa

Elaboració:

Bullir els ous i, un cop freds, retirar la closca. Partir-los per la meitat i treure'ls el rovell.
Fer una pasta amb la tonyina, els rovells i un parell de cullarades de maionesa, tot ben barrejat. Farcir els ous i cobri-los amb una capa fina de maionesa. Decorar-los amb les olives negres.
Presentar les "aranyes" a sobre d'un llit d'amanida al gust.

Bona Castanyada & Halloween!

Capricis de xocolata

Ingredients:


Elaboració:





Fondre la xocolata, decorar, deixar refredar i llestos!

dijous, 23 d’octubre del 2014

Flamenquins

El dijous passat vam fer una recepta típica de la cuina cordobesa. Un  d'aquells plats  que els petits sempre els ve de gust menjar i que poden preparar ells mateixos.
Tan sols necessitem pa de motlle, formatge que es fongui bé, pernil dolç i ou i farina de galeta per l'arrebossat.
Un truc perquè ens quedi encara més saborós: aixafar bé la llesca de pa abans de posar-hi el formatge.


Un cop fregits, un acompanyament que ens agradi i... que vagi de gust!