divendres, 27 de març del 2015

Galetes de mantega per decorar (o no)

La setmana passada els nens i nenes van fer galetes amb l'Anna.
D'aquesta manera participen en la preparació d'una petita sorpresa per la Diada de Sant Jordi. 
Ja us ho explicarem més endavant!















Ingredients per a unes 35 galetes petites:

450 gr. de farina
250 gr. de sucre
225 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
1/2 culleradeta de sal
2 culleradetes d'essència de vainilla
1 ou

Elaboració:

Batre la mantega amb el sucre fins que ens quedi una massa esponjosa.
Afegir-hi l'ou i l'extracte de vainilla i seguir batent fins que quedin ben integrats.
Barrejar la farina amb la sal; baixar la velocitat de la batedora al mínim  i afegir-la progressivament a la massa anterior. Batre fins  que quedi tota la farina ben incorporada.
Compte! No s'ha d'amassar en excés, només fins que estiguin tots els ingredients incorporats, sinó un cop les galetes estiguin al forn us sortiran bombolles d'aire.
Dividir la massa en 2 parts, formar 2 boles i embolicar-les amb paper film. Deixar refredar a la nevera durant almenys 1 hora.
Treure la massa de la nevera i estirar-la entre 2 papers de forn, amb les guies fer un gruix d'uns 8 mm.

Tallar la massa amb els talladors escollits i posar les galetes sobre una safataamb paper de forn.

Deixar reposar les galetes ja tallades a la nevera durant uns 15 minuts abans de posar-les al forn, d'aquesta manera no es deformaran en la cocció.
Escalfar el forn a 175ºC.
Enfornar-les uns 15 minuts o fins que les galetes es comencin a daurar per les puntes.
Compte! Si us passeu de temps, un cop fredes estaran molt dures.
Treure-les del forn i deixar-les uns minuts a la safata on s'acabaran de coure. 

Deixar refredar completament sobre una reixeta abans de decorar-les.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada