dijous, 9 de maig del 2019

Poma caramelitzada



Ingredients:

- 3 pomes
- 400 gr. de sucre
- 4 cullerades d’aigua
- El suc d’una llimona
- 1 cullerada de mantega
- Pals de fusta (de pinxos o de menjar xinès)


Elaboració:

Renteu bé les pomes i sequeu-les (sense pelar). Retirem les tiges i en el seu lloc hi clavem els pals de fusta.
En un pot hi evoquem el sucre, l’aigua i el suc de la llimona. Ho escalfem a foc lent fins que el sucre es desfaci. Aleshores i posem la mantega i continuem escalfant-ho a foc molt lent.
Al cap d’una estona veurem que la barreja va agafant un color marronós.
Agafem les pomes i, una a una, les passem pel sucre desfet. Anem donant voltes de manera que quedin impregnades del sucre desfet per totes bandes. Tot seguit, just després de passar-les pel sucre, les enfonsem en un pot d’aigua freda que tindrem preparat al costat (així la pasta calenta de sucre es quedarà solidificada més sàpid).
Deixem reposar les pomes en un plat i, quan estiguin ben fredes,  ja es poden agafar pel pal i menjar-se-les.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada