Ingredients:
- 3 pomes
- 400 gr. de sucre - 4 cullerades d’aigua - El suc d’una llimona - 1 cullerada de mantega - Pals de fusta (de pinxos o de menjar xinès)
Elaboració:
Renteu bé les pomes i sequeu-les
(sense pelar). Retirem les tiges i en el seu lloc hi clavem els pals de
fusta.
En un pot hi evoquem el sucre,
l’aigua i el suc de la llimona. Ho escalfem a foc lent fins que el sucre es
desfaci. Aleshores i posem la mantega
i continuem escalfant-ho a foc molt lent.
Al cap d’una estona veurem que la
barreja va agafant un color marronós.
Agafem les pomes i, una a una, les
passem pel sucre desfet. Anem donant voltes de manera que quedin impregnades
del sucre desfet per totes bandes. Tot seguit, just després de passar-les pel
sucre, les enfonsem en un pot d’aigua freda que tindrem preparat al costat
(així la pasta calenta de sucre es quedarà solidificada més sàpid).
Deixem reposar les pomes en un
plat i, quan estiguin ben fredes, ja es poden agafar pel pal i
menjar-se-les.
|
dijous, 9 de maig del 2019
Poma caramelitzada
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada