dilluns, 10 de març del 2014

PASTÍS DE PINYA SENSE FORN

Quines ganes de menjar-ne un bon tros, oi?


Aquest és el pastís que vam fer el dijous passat, tot i que no ens va quedar ben bé així. Com ja sabeu, la cuina sovint ens dóna sorpreses i, després d'una bona feinada, no sempre tens el resultat desitjat!
Alguna cosa no vam fer prou bé, crec que va ser algun dels passos amb la gelatina, perquè a l'endemà, quan el vam treure de la nevera, era una mena de natilles de pinya!
Ens vam fer passar el disgust menjant-lo a cullarades en un bol, perquè treure'l del motlle era impossible.
Però cal dir que el sabor era espectacular!
Crec sincerament que es mereix una segona oportunitat.
Us passo la recepta perquè el proveu de fer i... bona sort!

Ingredients: (per 6-8 persones)
  • 700 g de pinya de llauna escorreguda (no en almívar)
  • 150 g de sucre
  • 1 llimona
  • 12 fulls de gelatina
  • 150 g de nata líquida (sense muntar)
Preparació:

Es prepara una base de galetes o de pa de pessic. Es deixa refredar.
Es deixa escórrer la pinya i es trosseja ben petita. Després la triturem amb la batedora amb el sucre i el suc d'una llimona, fins que quedi un puré ben fi.
Per altra banda, s'escalfa el suc de la pinya i s'hi dissolen les fulles de gelatina prèviament hidratades.
S'afegeix al puré de pinya i esbarreja molt bé.
Finalment, incorporem la nata líquida, barregem de nou, i ho aboquem tot sobre la base que hem preparat al començament.
Es deixa refredar a la nevera, 12 hores com a mínim.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada