dijous, 23 d’abril del 2020
Sant Jordi 2020
Primer de tot feliç Sant Jordi famílies, nens i nenes.
Aquest és un Sant Jordi diferent i especial, aquest any no podrem fer tot el que es fa aquest dia, però no perdrem totes les tradicions.
Ja sabeu que en aquest dia els carrers i les cases s'omplen de roses i de llibres.
Per això, com esteu fets uns xefs, nens i nenes de segon d'infantil, i durant aquestes setmanes a casa heu fet moltes receptes i heu enviat fotografies del procés, hem decidit crear un llibre de receptes.
És la primera edició d'un llibre virtual, el vostre llibre, ja que gràcies a vosaltres l'hem creat. Primera edició perquè això no acaba aquí, podeu continuar enviant receptes i així omplirem moltes més pàgines.
Esperem que us agradi i continueu cuinant molt !
dimarts, 21 d’abril del 2020
Mousse de formatge i nabius
Bon dia família, avui tornem al dolç. Així que mans a l'obra.
Ingredients:
- 200 g formatge untar
- 500 g de nabius
- 2 cullerades de sucre blanc
- 200 ml de nata
- 1/4 de culleradeta d'extracte de vainilla
- 8 galetes integrals trossejades
Elaboració:
Posem 3/4 dels nabius i 1/2 del sucre en una olla. La cobrim i ho deixem coure a foc lent durant 5 minuts. Afegim la resta dels nabius i després ho deixem que es refredi.
Amb una cullera, batem el formatge, la nata, el que queda de sucre i l'extracte de vainilla en un bol. Removem fins a obtenir una mescla uniforme.
Agafem un got i posem la salsa de nabius, afegim una mica de la mescla de formatge per sobre i posem una mica de galetes per sobre. Anem repetint aquest procés fins que el got estigui ple.
Ingredients:
- 200 g formatge untar
- 500 g de nabius
- 2 cullerades de sucre blanc
- 200 ml de nata
- 1/4 de culleradeta d'extracte de vainilla
- 8 galetes integrals trossejades
Elaboració:
Posem 3/4 dels nabius i 1/2 del sucre en una olla. La cobrim i ho deixem coure a foc lent durant 5 minuts. Afegim la resta dels nabius i després ho deixem que es refredi.
Amb una cullera, batem el formatge, la nata, el que queda de sucre i l'extracte de vainilla en un bol. Removem fins a obtenir una mescla uniforme.
Agafem un got i posem la salsa de nabius, afegim una mica de la mescla de formatge per sobre i posem una mica de galetes per sobre. Anem repetint aquest procés fins que el got estigui ple.
Tenim uns/es grans xefs!
RECORDEU:
Si heu fet la recepta abans de menjar-la feu una foto i l'envieu a: anna.andres@escoladelsol.cat així les penjarem al blog.
I si heu fet altre recepta, també em podeu enviar les fotos i el procés.
I si heu fet altre recepta, també em podeu enviar les fotos i el procés.
Bon profit!
dimarts, 14 d’abril del 2020
Flamenquins de pernil i formatge
Bon dia família, tercer dia de recepta de cuina, avui farem una cosa salada, no sempre serà dolç. Així que per dinar o sopar podeu afegir aquest plat.
Ingredients:
- pernil dolç
- formatge tipus Havarti
- farina
- ous
- pa ratllat
- Oli d'oliva suau
Elaboració:
Estendre els talls de pernil i posar-hi a sobre de cadascun un tall de formatge, ben centrat, que no sobresurti.
Enrotllar el pernil sobre sí mateix i enfarinar lleugerament els rotllets.
Passar els rotllets per ou batut i després arrebossar amb pa ratllat. Si volem que la capa d'arrebossat sigui més gruixuda podem repetir aquest pas.
Escalfar força oli en una paella i fregir els flamenquins, donant-los la volta sovint per tal que quedin daurats per tots costats. Retirar de l'oli i deixar escórrer a sobre de paper de cuina.
Tenim uns/es grans xefs!
RECORDEU:
Ingredients:
- pernil dolç
- formatge tipus Havarti
- farina
- ous
- pa ratllat
- Oli d'oliva suau
Elaboració:
Estendre els talls de pernil i posar-hi a sobre de cadascun un tall de formatge, ben centrat, que no sobresurti.
Enrotllar el pernil sobre sí mateix i enfarinar lleugerament els rotllets.
Passar els rotllets per ou batut i després arrebossar amb pa ratllat. Si volem que la capa d'arrebossat sigui més gruixuda podem repetir aquest pas.
Escalfar força oli en una paella i fregir els flamenquins, donant-los la volta sovint per tal que quedin daurats per tots costats. Retirar de l'oli i deixar escórrer a sobre de paper de cuina.
Tenim uns/es grans xefs!
RECORDEU:
Si heu fet la recepta abans de menjar-la feu una foto i l'envieu a: anna.andres@escoladelsol.cat així les penjarem al blog.
I si heu fet altre recepta, també em podeu enviar les fotos i el procés.
I si heu fet altre recepta, també em podeu enviar les fotos i el procés.
Bon profit!
dimarts, 31 de març del 2020
Mugcake
Bon dia família, segon dia de recepta de cuina, estava bona la de la setmana passada eh! Doncs avui farem una on necessitem una tassa, així que aneu a la cuina i agafeu la que més us agradi.
Ingredients:
- 1 ou
- 3 cullerades de llet
- 3 cullerades d'oli
- 4 cullerades de farina
- 4 cullerades de sucre
- 2 cullerades de cacau en pols (dolça o amarg, al gust)
- ½ culleradeta de llevat en pols
- 3 cullerades de llet
- 3 cullerades d'oli
- 4 cullerades de farina
- 4 cullerades de sucre
- 2 cullerades de cacau en pols (dolça o amarg, al gust)
- ½ culleradeta de llevat en pols
Elaboració:
Poseu en un bol la farina, el sucre, el cacau i el llevat i barreja tot.
Afegiu l'ou i mescla amb la farina, el sucre, el llevat i el cacau.
Agregueu també la llet i l'oli i bat fins a tenir una mescla homogènia.
Aboqueu la mescla en la tassa, sense omplir-la fins a dalt perquè no es desbordi (deixeu 2-3 centímetres de marge).
Poseu la tassa en el microones i escalfeu durant 3 minuts a màxima potència (800 W).
Traieu la tassa amb cura per no cremar-vos i deixeu temperar uns 5 minuts.
Poseu en un bol la farina, el sucre, el cacau i el llevat i barreja tot.
Afegiu l'ou i mescla amb la farina, el sucre, el llevat i el cacau.
Agregueu també la llet i l'oli i bat fins a tenir una mescla homogènia.
Aboqueu la mescla en la tassa, sense omplir-la fins a dalt perquè no es desbordi (deixeu 2-3 centímetres de marge).
Poseu la tassa en el microones i escalfeu durant 3 minuts a màxima potència (800 W).
Traieu la tassa amb cura per no cremar-vos i deixeu temperar uns 5 minuts.
RECORDEU:
Si heu fet la recepta abans de menjar-la feu una foto i l'envieu a: anna.andres@escoladelsol.cat així les penjarem al blog.
I si heu fet altre recepta, també em podeu enviar les fotos i el procés.
dimarts, 24 de març del 2020
Un ou fregit pot ser dolç?
Bon dia a tots, aquests dies a casa tenim temps per fer moltes coses, i una d'elles pot ser cuinar tots junts en família! Cada dimarts anirem penjant una recepta per fer.
Aquí us deixo la primera per fer amb els petits!
Ingredients:
-
1 iogurt natural
-
1 préssec en almívar
-
1 poma
Elaboració:
Amb una cullera, es bat lleugerament el iogurt i s'estén sobre un plat donant-li forma de clara d'ou fregit.
Després, poseu la meitat el préssec cap per avall damunt del iogurt, perquè simuli el rovell de l'ou. Ara, peleu i talleu en tires la poma per a formar les patates fregides. Finalment, situeu-les al costat de l'"ou", i a la taula.
Pot ser un berenar molt senzill i original!
Si heu fet la recepta abans de menjar-la feu una foto i l'envieu a: anna.andres@escoladelsol.cat així les penjarem al blog.
|
Molinets de formatge i frambuesa
-
Pasta de full
-
Gerds
-
Melmelada de gerds
-
Philadelphia
-
Sucre
-
Suc de llimona
Elaboració:
Primer col·loca en un bol 200gr. de formatge crema, 50gr.
de sucre, una cullerada de suc de llimona i barreja-ho amb una batedora fins
que estigui suau.
Estira lleugerament dues plaques de pasta fullada, curta cada làmina en quatre quadrats, col·loca'ls en una safata per a enfornar sense que es toquin entre si i punxa'ls amb una forquilla. Col·loca una cullerada de la mescla de formatge crema en el centre de cada quadrat, afegeix una altra cullerada de melmelada de gerd i tres o quatre gerds. |
Capricis de xocolata
Ingredients:
-
Xocolata blanca i negre
per fondre
-
Anous
-
Nabius
-
Atmelles
-
Avellanes
Fondre la xocolata, decorar, deixar refredar.
|
Subscriure's a:
Missatges (Atom)