dijous, 28 de maig del 2015

Sandwitxos animals

Fa dies, el Jan ens va portar unes quantes idees divertides per la classe de cuina. Va ser un gest encantador que vam voler agraïr convidant-lo a una sessió, per fer amb nosaltres una de les seves receptes.





Van quedar genials,oi?
Moltes gràcies Jan!

divendres, 8 de maig del 2015

I ahir vam fer...


La Mònica ens va fer arribar la recepta d'un pastís de formatge que 'pintava' boníssim i, a més, molt ràpid de preparar. I, és clar, ens van venir moltes ganes de fer-lo!

Ingredients:
- 1 terrina de formatge light per untar
- 2 ous
- 1 iogurt
- 1 mida de iogurt de farina
- 1 mida de iogurt de sucre
- 1 mida de iogurt de llet desnatada
- La ratlladura de la pell d'una llimona.
- 1 sobre de llevat Royal

Elaboració:
Barrejar tots els ingredients amb la batedora i omplir un motlle amb la forma que preferiu.
Escalfar el forn a 200º i, un cop hi posem el motlle, abaixar la temperatura a 180º. Després d'aproximadament 20 minuts (comproveu-ne la cocció), tancar el forn i deixar-lo encara a dins uns 5 minuts més.

Bon profit!













dimecres, 6 de maig del 2015

Batut de meló






Els batuts són una bona manera de manjar fruita, sobretot ara que s'acosta la calor.
És fàcil i ràpid de preparar, però quina feinada vam tenir per tallar els dos melons!

Ingredients:
- Meló
- 1 iogurt natural
- 1 got generós de llet de soja (o qualsevol altre tipus de llet vegetal)
- Una culleradeta de mel
- 1 o 2 fulles de menta fresca

Elaboració:
Barrejar tots els ingredients i batre-ho  fins que quedi molt fi.

Cal servir-ho ben fred. Es pot decorar amb una altra fulla de menta.

dilluns, 13 d’abril del 2015

Crumble de maduixes


Ingredients (4 persones):
- 20 maduixes
- 100 gr de mantega
- 125 gr de sucre
- 150 gr de farina
- un polsim de vainilla en pols








Elaboració:
Netejar les maduixes i tallar-les a trossets no massa petits, espolvorejar-les amb 50 gr de sucre i deixar-les reposar una estona. 
En un bol, barrejar la farina, la resta del sucre, la mantega tallada a dauets i la vainilla. Amassar-la bé amb les mans fins que quedi com si fossin "migas".
Repartir les maduixes en recipients aptes per forn i tapar-les bé amb la massa.
Escalfar el forn a 200ºC i, un cop calent, enfornar aproximadament uns 15 minuts, fins que estigui una mica torradet, com aquest de la Berta: 


Senzillament, espectacular!

divendres, 27 de març del 2015

Galetes de mantega per decorar (o no)

La setmana passada els nens i nenes van fer galetes amb l'Anna.
D'aquesta manera participen en la preparació d'una petita sorpresa per la Diada de Sant Jordi. 
Ja us ho explicarem més endavant!















Ingredients per a unes 35 galetes petites:

450 gr. de farina
250 gr. de sucre
225 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
1/2 culleradeta de sal
2 culleradetes d'essència de vainilla
1 ou

Elaboració:

Batre la mantega amb el sucre fins que ens quedi una massa esponjosa.
Afegir-hi l'ou i l'extracte de vainilla i seguir batent fins que quedin ben integrats.
Barrejar la farina amb la sal; baixar la velocitat de la batedora al mínim  i afegir-la progressivament a la massa anterior. Batre fins  que quedi tota la farina ben incorporada.
Compte! No s'ha d'amassar en excés, només fins que estiguin tots els ingredients incorporats, sinó un cop les galetes estiguin al forn us sortiran bombolles d'aire.
Dividir la massa en 2 parts, formar 2 boles i embolicar-les amb paper film. Deixar refredar a la nevera durant almenys 1 hora.
Treure la massa de la nevera i estirar-la entre 2 papers de forn, amb les guies fer un gruix d'uns 8 mm.

Tallar la massa amb els talladors escollits i posar les galetes sobre una safataamb paper de forn.

Deixar reposar les galetes ja tallades a la nevera durant uns 15 minuts abans de posar-les al forn, d'aquesta manera no es deformaran en la cocció.
Escalfar el forn a 175ºC.
Enfornar-les uns 15 minuts o fins que les galetes es comencin a daurar per les puntes.
Compte! Si us passeu de temps, un cop fredes estaran molt dures.
Treure-les del forn i deixar-les uns minuts a la safata on s'acabaran de coure. 

Deixar refredar completament sobre una reixeta abans de decorar-les.  


dimarts, 17 de març del 2015

Croissanets de xocolata

Mireu amb quina alegria i entusisme comencen el taller de cuina:


El dijous passat vam fer mini croissants de xocolata.
És una recepta realment senzilla que van fer amb una il·lusió especial.









La Berta els va donar un toc personal per acabar-los i li van quedar així:


I l'Anna els va portar a l'endemà per esmorzar!


Ingredients:
- 1 base de pasta de full que tallarem tot fent 12 triangles.
- Crema de cacau tipus Nutella per posar a dins tot just abans de començar a fer l'embolicat.
- 1 ou batut per pintar-los abans de posar-los al forn.

Un cop preparats, només cal posar-los 10 minutets al forn a 180º i ja està!
Boníssims, de debò!